fbpx
023 561 2079 info@stukart.nl

Boomverzorging

Stormschade? 
Dan ben je ook bij StukArt Tuinen aan het goede adres. Onze professionele boomverzorgers en getrainde hoveniers komen bij u langs om de (storm)schade te verhelpen. U kunt ons direct mailen of bellen op 023 561 2079

Boomverzorging

Bomen zijn sfeerbepalend voor uw omgeving en vragen speciale aandacht. StukArt Tuinen heeft speciaal opgeleide werknemers in dienst, zogenaamde European Tree Workers. Dat wil zeggen dat zij de totaalopleiding tot professioneel boomverzorger met succes hebben doorlopen. Zij kunnen dan ook alle vragen beantwoorden en alle werkzaamheden op het gebied van boomverzorging uitvoeren. Wat bedoelen we met alle werkzaamheden op het gebied van boomverzorging:

 • Voorbereidende werkzaamheden, grondwerk, voor aanplant
 • Leveren en aanplanten van bomen
 • Snoeien (ook begeleidingssnoei) van bomen
 • Verwijderen van alle soorten en maten bomen (ook op slecht bereikbare plaatsen)
 • Onderzoek en advies betreffende standplaats, huidige conditie en levensverwachting van bomen

Ook voor jonge bomen geldt bovenstaande en juist bij jonge bomen is het belangrijk met regelmaat de boom te laten verzorgen. Voor al uw vragen kunt u bij ons terecht en zullen wij een eerlijk en deskundig advies geven. Wacht nooit te lang met het snoeien van een boom! Tijdig ingrijpen kan veel problemen voorkomen. StukArt Tuinen voert boomverzorging uit in de regio Hoofddorp, Haarlem, Amsterdam, Amstelveen en ‘t Gooi.

Advies

Voor een juist advies voor de boom of bomen in uw tuin kunt u contact met ons opnemen. Wij kunnen u, door onze jarenlange expertise, voorzien van de juiste informatie over het welzijn van de boom, over de levensverwachting en andere relevante informatie.
Indien nodig kunnen wij een extern en onafhankelijk bureau inschakelen die een deskundig advies, een oordeel of rapport kunnen maken over de boom.

Niet elke plek is geschikt voor elke boom, of, niet elke boom is geschikt voor elke plek in bijvoorbeeld de stedelijke omgeving. Bij de keuze voor aanplant van bomen is het totaalplaatje van groot belang. Een boom heeft bovengronds net zoveel ruimte nodig als ondergronds. Door onze jarenlange ervaring zijn wij bekend met de veel voorkomende ziekten en plagen die bomen kunnen bedreigen. Wij beschrijven de herkenning, de gevolgen en, waar mogelijk, de bestrijding. Een goed advies kan van groot belang zijn!

Boomverzorging nodig? Bomen laten snoeien of kappen?

Gebruik onderstaand formulier voor uw aanvraag. Heeft u foto’s? Stuur deze dan alvast mee!

 • Sleep bestanden hierheen of
  Toegestane bestandstypen: jpg, png, pdf, gif, jpeg.
  Heeft u foto's van een boom/bomen die verzorging nodig hebben, gekapt/gesnoeid dienen te worden of vermoed u bepaalde ziektes? Stuur deze dan a.u.b. mee met uw aanvraag. Zo kunnen wij u nog sneller van dienst zijn.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Snoeien

Snoeien is van levensbelang voor de houdbaarheid van de boom, goed snoeien voorkomt schade bij storm en houdt de boom actief. Als er gesnoeid moet worden is het belangrijk de habitus, het model, van de boom te respecteren. De boomverzorger zal dus voldoende kennis moeten hebben om de boom goed te kunnen snoeien, rekening houdend met de standplaats, de windvang en de omliggende panden.

Voor het juiste vakmanschap hebben wij de beschikking over twee gediplomeerde European Tree Workers, zg ETW’ers. Deze kunnen met de juiste gereedschappen en goede klimmaterialen op de meest uiteenlopende plaatsen de bomen verzorgen. In Amsterdam komen we dan ook met regelmaat op moeilijk bereikbare plaatsen om oude bomen -waar jaren geen onderhoud aan is gedaan omdat men niet wist waar te beginnen- opnieuw te gaan verzorgen.

Bij het snoeien van bomen zijn onderstaande punten van belang:

 • De soort boom. Dit bepaalt mede hoeveel er in één snoeibeurt gesnoeid mag worden.
 • De leeftijd van de boom.
 • De behoefte voor de omgeving waarin de boom zich bevindt.
 • Het weertype tijdens en in de periode na de snoei.
 • Hele takken snoeien (geen kapstoksnoei of takken halveren).
 • Dode, scheurende en plaktakken verwijderen.
 • Dubbele toppen verwijderen.
 • Controleren of de kruin behoefte heeft aan verankering (vooral oudere en monumentale bomen)

Wij kunnen voor u het snoeien van bomen met de juiste kennis en mogelijkheden verzorgen, bel ons vrijblijvend voor een afspraak op 023 – 56 120 79.

Kappen

Kappen van een boom kan alleen als u zekerheid heeft of het door de plaatselijke gemeente is toegestaan. Tevens is van belang dat u geen beeldbepalende boom heeft die als zodanig door de gemeente is aangemerkt. Hiervan is een lijst opvraagbaar bij de gemeente. Ook mag u geen kap toepassen op een boom die eigendom is van derden of van de overheid. Voor de meeste gemeentes geldt voor het kappen van bomen dat er een kapvergunning moet worden aangevraagd als de boom groter is dan een bepaalde omtrek van de stam. Daarnaast is ook van belang of het een boom of conifeer betreft.

Om zeker te zijn van de situatie kunt u contact met ons opnemen en zullen wij met de betreffende gemeente contact opnemen om te kijken wat de mogelijkheden en richtlijnen zijn aangaande de te kappen boom of bomen.
Let op; ook het snoeien kan kapvergunningsplichtig zijn. Vaak moet ook bij de gemeente een vergunning worden aangevraagd als er meer dan 20% moet worden gesnoeid. Heeft u vragen bel ons gerust, of neem contact met ons op voor een afspraak. Wij komen vrijblijvend bij u langs.