023 561 2079 info@stukart.nl

Zwemvijvers Biotop

Zwemvijvers Biotop

StukArt Tuinen is een ervaren partij als het gaat om de aanleg van topkwaliteit (biotop) zwemvijvers en zwembaden. Wij verzorgen voor u zowel het ontwerp de aanleg en het eventuele onderhoud van de zwemvijver of het zwembad waarbij we samenwerken met het Oostenrijkse bedrijf Biotop. Biotop ontwikkelt systemen, mechanische filters en pompen voor (natuur)zwembaden en – vijvers. Met het grote assortiment kwaliteitsproducten, de innovatieve systemen en de ruim 25 jaar aan kennis en ervaring, is deze leverancier de onbetwiste marktleider binnen deze branche. Inmiddels hebben wij gezamenlijk al meer dan 3500 projecten opgeleverd. De zwemvijver zorgt, door de harmonieuze eenheid van zwembad en biotoop, voor een ongestoord genoegen. Geheel zonder chemicaliën maar met veel flora en fauna.

Een van onze meest recente projecten met een biotop Zwemvijvers bekijken? Klik hier.

Biotop Principe

Zwembaden
In principe functioneert een Living-Pool zoals een bergmeer. Het is een zwembad met natuurlijk water. In een Living-Pool worden precies dezelfde zuivere omstandigheden geschapen als in de bergen. Dat lukt door middel van een speciale filter, die de voedingsstoffen uit het water bindt, zodat de algen – zoals in een bergmeer – de bestaansbasis wordt onttrokken. Het biotop principe is het enige zwembadsysteem in de wereld met natuurlijk (chloor en chemicaliën vrij) kristalhelder water. Optisch een zwembad en toch een volwaardige biologische zwemvijver!

Biotop Living-Pool
De natuur vraagt om een behoedzaam en respectvol omgaan: gebruik in plaats van misbruik, luidt het devies dat bij de Living-Pools daarom ook consequent wordt toegepast. De Biotop Living-Pool functioneert geheel zonder chloor of andere giftige chemicaliën en biedt toch het grootst mogelijke zwemplezier in glashelder water. In plaats van de bij een zwemvijver toch noodzakelijke regeneratiezone met de daarin levende planten en dieren, zorgt een biofilter en een zelf ontwikkeld fosfaatfilter voor de natuurlijke zuivering van het water. Traditionele zwembaden kunnen zonder al te veel moeite worden omgebouwd naar het Living-Pool-systeem zodat het zuiveren van het water met chemische middelen komt te vervallen.

Aanleg van een zwemvijver of zwembad:

Eenheid van ecologie en economie. De zwemvijver realiseert het principe van de harmonie met elkaar. Een muur scheidt de zwemzone van de regeneratiezone. Daar worden verontreinigingen en overvloedige voedingstoffen door planten en micro-organismen afgebroken. Kies de bouwwijze die bij u persoonlijk past, waarbij alle drie de vormen met elkaar kunnen worden gecombineerd.

Constructie met hoekelementen:
– Prefab modulenbouw
– Eenvoudige en snelle montage
– Aansprekend design
– Vrije vormgeving van het zwemgedeelte
– De houten afwerking van de elementen dienen
als natuurlijke zitrand

Constructie met muur:
– Exact rechthoekig bekken
– Nagenoeg verticale wanden in het zwemgedeelte
– Meer materialen en meer kosten
– Muur kan door uzelf gebouwd worden

Constructie met aardwal:
– Gebogen vormen van het zwemgedeelte
– Voordelig
– Meer plaats nodig door de brede aardwal

Zwembaden

Zwemvijvers:
De zwemvijver zorgt, door de harmonieuze eenheid van zwembad en biotoop, voor een ongestoord genoegen. Geheel zonder chemicaliën maar met veel flora en fauna. Haal de meest natuurlijke zaak van de wereld in uw tuin. Wij vertellen u hoe. Geen ander systeem kan u zo veel referenties tonen. StukArt Tuinen is partner van Biotop Benelux, het bedrijf dat met 25 jaar ervaring marktleider is op het gebied van zwemvijvers en zwembaden zonder chemicaliën.

Klassieke vijver:
Beïnvloed door de traditionele vormen is hij het gehele jaar een genot voor lichaam en geest. Een klassiek ontworpen zwemvijver heeft het gehele jaar door een sterk architectonisch effect en verhoogt vooral in de winter de waarde van de tuin. Door de flora en fauna wordt er een nieuwe dimensie aan de tuin toegevoegd en de vijver vervolmaakt en verrijkt de reeds bestaande architectuur. Zorgvuldig gekozen sculpturen en klassieke tuinmeubels nodigen uit om te vertoeven en te genieten.

Natuurlijke vijver:
Een plaats van vrede en kracht in een wereld die steeds hectischer wordt. Het doel van het natuurlijke ontwerp is de indruk te wekken dat de zwemvijver er altijd al zou zijn geweest. Het kalme water brengt een nieuwe noot aan in de tuin en geeft ontspanning en rust. Eenvoudige en natuurlijke vormgeving, zachte, ronde vormen karakteriseren een natuurtuinvijver. Deze vijver kan naar wens ook geheel zonder technische installaties worden gebouwd.

Design vijver:
De harmonische verbinding van moderne architectuur met landschappelijke aantrekkelijkheid. Moderne bouwstoffen zoals edelstaal en beton moeten niet ophouden aan de rand van de zwemvijver – water heeft ook in deze rustige en elegante omgeving een heel bijzondere werking. Duidelijke taal door de vormen van een vijver met rechte lijnvoering past daarom uitstekend bij moderne architectuur. De graag gebruikte glaswanden maken een mooi uitzicht en doorkijkjes op het waterlandschap mogelijk.

Grondwerk

Verharding

Vlonders