fbpx
023 561 2079 info@stukart.nl

Daktuinen

Daktuinen

Een daktuin is helemaal van nu. Als de gebouwen het groen verdrijven wordt het belangrijk om naar de mogelijkheden te kijken toch groen te blijven waarborgen in onze omgeving. Dus verplaatsen we het groen naar de daken van de gebouwen. Dit biedt vele mogelijkheden, maar vraagt ook om een deskundige en doordachte aanpak. Bijna alles is mogelijk, mits er bij het bedenken en uitwerken van de gebouwen in een vroeg stadium rekening wordt gehouden met de wens van een daktuin.

Er zijn heel veel mogelijkheden, maar waar moeten we op letten? We moeten in ieder geval rekening houden met gewicht, omvang van de tuin, wel of niet toegankelijk voor verkeer, grootte van de gewenste beplanting, wind en natuurlijk wie er gebruik gaat maken van de tuin of het park.

Ook is het van belang dat de dakbedekking geschikt is voor het aanleggen van een daktuin. Daarna zal er een goed systeem moeten worden aangebracht dat de afvoer van regenwater goed verwerkt, maar ook voldoende buffer heeft voor het water dat door de beplanting moet worden opgenomen.

ZincoMobilane

Wij werken bij het aanleggen van daktuinen samen met Zinco, een leverancier van duurzame en betrouwbare systeemoplossingen voor groene daken. In deze combinatie leveren wij o.a. onderhoudsvriendelijke sedumdaken, dakparken met bomen, struiken en looppaden. Ook in combinatie met verharding op daken. Het unieke en gepatenteerde systeem van Zinco zorgt ook nog eens voor een zeer veilige constructie op het dak. Of het nu gaat om een enkel bevestigingspunt, een aanlijnrail of een compleet hekwerk. Het systeem kan altijd worden geïnstalleerd zonder dat dit in aanraking komt met de dakbedekking. Klik hier voor meer informatie over Zinco.

Naast Zinco werken we ook samen met Mobilane. Zij hebben een unieke praktische oplossing voor de aanleg van groene daken: mobiroof. Het is een kant en klaar systeem van sedumcassetes die je eenvoudig in elkaar kunt klikken en direct kan plaatsen op bestaande dakbedekking van uw tuinhuisje, garage, carport of berging. De cassettes zijn gemaakt van hergebruikte kunststofmaterialen en zijn beplant met 4 tot 6 soorten sedumplanten. De sedumplant haalt zijn vocht en voeding uit de cassettes. Het systeem is geschikt voor bijna ieder plat dak en daken met een helling tot 10 graden. Extra voordelig is het feit dat de cassettes herplaatsbaar zijn! Meer informatie over Mobiroof? Klik hier

Grondwerk

Verharding

Vlonders

Beplanting

Zwemvijver