fbpx
023 561 2079 info@stukart.nl

Beplanting

Beplanting

Beplanting is voor ons hoveniers het belangrijkste onderdeel van de tuin of het landschap. Zonder beplanting kan geen enkele omgeving tot leven komen. Daarmee stellen wij dat er zonder beplanting niet kan worden gesproken van ‘tuin’ of ‘landschap’.
Wij, StukArt Tuinen, besteden veel aandacht aan de beplanting. Staat de soort op de plaats waar het zich volledig kan ontwikkelen? Zo niet, is het soort geschikt om te worden gesnoeid waardoor het toch op de gewenste plaats kan staan?

Neem als voorbeeld de beukenhaag. Dit is een haag van planten die in de oorspronkelijke vorm een hoogte van 25 meter kan bereiken en een breedte van 15 meter. Zodra we deze op 15 cm van elkaar in een rijtje aanplanten begrijpt iedereen dat daar de nodige verzorging en aandacht voor nodig is om dat goed te laten ontwikkelen, waardoor de beukenhaag ook kans van slagen heeft en een acceptabele duurzaamheid.

Bovenstaande geldt eigenlijk voor alle rassen en soorten beplanting die wij in ons klimaat kunnen toepassen. Wij kunnen u over beplanting van de juiste informatie voorzien en ervoor zorgen dat u een compleet en goed verzorgd beplantingsplan krijgt. Daarbij geldt ook dat de mooiste creaties kunnen worden gemaakt d.m.v. blad- en bloemkleuren, bloem- en bladvormen, de hoogtes van de beplanting, het wel of niet groenblijvend zijn en natuurlijk de seizoensbeplanting waarbij kan worden gedacht aan éénjarige en bolgewassen.

Grondwerk

Verharding

Vlonders

Zwemvijver

Daktuinen